GezondSeksueelGedragRJ

duurzaam verbeteren van professioneel handelen
Laden Evenementen

Slotcongres Vlaggensysteem RJ

  • Dit evenement is voorbij.
6 april 2017

Het Vlaggensysteem voor de Residentiële Jeugdzorg is klaar! Vijf jaar na het rapport van de commissie Samson over seksueel misbruik in de residentiële jeugdzorg, ligt er nu een methode die instellingen helpt het probleem adequaat aan te pakken. Het eerste exemplaar van het Vlaggensysteem RJ wordt tijdens het slotcongres overhandigd aan André Rouvoet, voormalig minister Jeugd en Gezin.

Gedurende vier jaar hebben experts van Movisie, Rutgers, TNO, Accare en Avans Hogeschool zich samen met een grote groep praktijkprofessionals ingezet voor het ontwikkelen en testen van het Vlaggensysteem RJ, en het agenderen van het thema binnen het hoger beroepsonderwijs.

Op het slotcongres presenteren wij de opbrengst van vier jaar ‘Vlaggensysteem RJ’ en geven interessante sprekers hun visie op gezond seksueel gedrag in de residentiële jeugdzorg. José Manshanden, themadirecteur Sociaal van de gemeente Utrecht belicht de rol van de gemeenten en Ans van de Maat, woordvoerder aanpak seksueel misbruik Jeugdzorg Nederland, licht toe wat de sector zelf kan doen. In de vele workshops komen professionals, jongeren en ervaringsdeskundigen zelf aan bod.

Bekijk het volledige programma en overzicht workshops

Deelnemers die geregistreerd zijn bij SKJ en/of Registerplein kunnen deelname aan dit congres opvoeren in de vrije ruimte.

Direct aanmelden.

 

Details

Date:
6 april 2017

Locatie

Avans Hogeschool
Onderwijsboulevard 215, 's-Hertogenbosch, Nederland
+ Google Maps